L5B

Doebeurs:
Met 5 en 6 gingen we naar de Doe-beurs: Proeven van beroepen en studierichtingen...
Workshop boomwackers:
We leren over noten die goed bij elkaar passen, ritmes, muziekinstrumenten, samenspelen, ... en spelen met de hele groep echte rocknummers.


Po√ęzieweek
Elke dag zochten we het ontbrekende woord in een gedicht van Geert De Kockere, maar we gingen ook zelf creatief aan de slag.
Hieronder enkele voorbeelden.

We spelen met cijfers en woorden

We onderzoeken de figuurlijke betekenis in gedichten en met woorden en zinnen uit bestaande gedichten maken we onze eigen creatie.

We gaan op zoek naar alliteraties en maken daar ons eigen gedichtje mee. Hoe gekker, hoe beter, dichterlijke vrijheid noemen ze dat ;-)


Stem-opdracht
Stel je eens voor dat aliens onderweg zijn naar onze planeet. Maak een toren waarop ze kunnen landen. Verwerk de toren in een symbool dat laat zien hoe het leven op aarde is. 
Gebruik het aangeboden materiaal.
Extra info: aliens zijn allergisch aan ...

Muzo: thema het lichaam

Schaduwspel


Een muziekstuk verkennen met al je zintuigen

Het menselijk lichaam tekenen volgens de juiste verhoudingen

Boomwackers

Godsdienst: thema vriendschap

Bedankvideo van de warmste week (meer info onder het kerstfeestje)

Kerstfeestje
Er werd gedanst, gespeeld en vooral lekker gegeten en gedronken. Met dank aan de catering van dienst: Sander en Ziebe.
Prettige feestdagen iedereen!Ketnet Koekenbak

Met onze actie steunen we de warmste week van Studio Brussel. Als goede doel hebben we gekozen voor Villa Clementina. De kinderen bakten thuis koekjes en verkochten ze tijdens de namiddagspeeltijd op de speelplaats. Op donderdag gingen we zelf aan de slag in de keuken van de middenschool en bakten we cakejes voor de kleuters. Een dikke dankjewel aan alle bakkers en kopers! De opbrengst was 1165 euro!! 

Een waterfilter makenVandaag kwam de Sint op school.
Joepie, dan mogen we nog eens spelen in de klas!Nog foto's van muzo rond het weer en waterVoorleesweekNieuw groepswerk van muzo: van alles rond het weer en water
Fotografen van de week: Lars en Morganne


 Flessenmuziek


 Drama: vrouw Holle

 Bewegingsexpressie: I'm singing in the rainProefjes met water
Fotograaf: Ziebe


Flits!
Fotograaf: Ella


Escape room
Fotografen van de week: Marthe en Sander
De laatste dag voor de vakantie deden we een spel, waarbij we een heks moesten helpen ontsnappen door de cijfers van haar slot te ontcijferen. Dat kon door allerlei opdrachten uit te voeren die verstopt waren in de klas: woordzoekers, stadsplannetjes, cijferpuzzels, een opdracht met walkietalkies en een muziekopdracht. Jammer maar helaas, 1 cijfer was mis, we konden de heks niet helpen ontsnappen, maar toch goed gedaan, hoor! Wat een samenwerking!

Uitstap naar Tienen
Fotografen van de week: Yonas en Elena
We brachten een bezoek aan de suikerfabriek van Tienen en volgden daar het proces van suikerbiet tot suikerklontje. In de namiddag deden we een wandelzoektocht in het stadscentrum. 


Week van de fairtrade
Fotografen van de week: Michelle en Lander
Tijdens de week van de fairtrade verdiepten we ons in de koffieketen: van koffieboer Esra tot consument Sarah. Wat is er oneerlijk in de koffieketen en hoe kan het beter? Daarna trokken we naar Aldi en Delhaize om te kijken welke fairtrade producten er gewoon in de winkel te verkrijgen zijn en hoeveel die eigenlijk kosten. Wauw, wat een groot aanbod! Op het einde van de week bedachten we allerlei acties om fairtrade in de kijker te zetten en maakten we een eerlijke, suikervrije en glutenvrije bananentaart met cacao. Het recept vind je hier: Recept


Nog enkele foto's en filmpjes van het groepswerk W.O./muzo 
American Games:
Op 2 oktober reden we allemaal met de fiets naar de sporthal in Aarschot. Daar konden we ons uitleven op allerhande Amerikaanse spelletjes. Van kloppen, tot werpen, tot in team spelen, ... We konden het hier allemaal proeven.
Fotografen van de week: Fenna en Joske (en meester Ward)Bedankt Christine, Anja en Rudy om met ons mee te fietsen!!

Scholenveldloop:
Op vrijdag 29 september was er de jaarlijkse scholenveldloop. Ook wij waren van de partij. We hebben geprobeerd om van iedereen een foto te nemen. Maar als het wat druk werd, is er misschien hier en daar iemand aan de camera ontglipt.

Natuurpunt:
Op 25 september kwam Gerd van Natuurpunt langs om met ons het natuurbeheerspel te spelen. Al doende leerden we hoe de natuur de afgelopen eeuw is veranderd en wat we er zoal aan kunnen doen om het weer wat OK te maken.
In januari gaan we Gerd helpen om een natuurgebied in de buurt wat onder handen te nemen.

STRAPDAG  :  fietstocht met 4-5-6 langs Gelrode, Wezemaal, Rotselaar terug naar Betekom
Bedankt aan alle begeleiders !

Fotografen van de week: Tiany en Emma
En ook juf Regine en juf Mieke
Korte stop aan de chirolokalen in Wezemaal


Picknick aan het meer van Rotselaar en spelen op het zand en op het gras


                        Op de terugweg


STEM: Vliegtuigen bouwen

Eerst papieren vliegertjes vouwen.
Daarna een vliegtuig met kostenloos materiaal ontwerpen. Hoe houden we zo'n vliegtuig het langst in de lucht? Het moet licht zijn, met grote gestroomlijnde vleugels, en het zwaartepunt op de juiste plaats. Niet zo gemakkelijk!

Muzo september:

Ook dit schooljaar werken wij in de muzo-lessen rond het W.O.-thema. Deze maand is dat de tijdsband. Van de oerknal tot orkaan Irma.
De foto's of filmpjes van deze activiteiten kan je hier telkens terugvinden.

Fotografen van de week: Simon en  Lucas5B, een klas vol schatten!
Met dank aan fotografen van de week: Kaat en Marthe